divendres, 5 de desembre del 2014

Salsa beixamel

Necessitem:
(les quantitats varien molt segons com vulguem la salsa: més clara per posar damunt d'algun aliment i gratinar després, o més espesa per fer croquetes)
mantega
farina
llet
nou moscada
sal 
pebre

Com ho fem?:
Posem mantega en una cassola amb un pessic de sal, pebre i una mica de nou moscada ratllada.

Quan la mantega comença a escalfar-se hi posem la farina. Deixem que es cogui una mica durant uns 3 o 4 minuts, sense deixar de remenar.

Ara comencem a tirar-hi un rajolí de llet freda o natural.

Veurem que s'espesseix moltíssim. Continuem remenant fins que la farina es begui tota la llet i quedi, altra vegada, molt i molt espès.


Afegim una altra mica de llet i deixem que la farina la integri.



Anem repetint aquesta operació sense deixar de remenar: una mica de llet, remenar i esperar que la farina consumeixi la llet.
Veurem com cada vegada ens va quedant una preparació més clara.


Continuem posant llet fins que veiem que la farina ja no n'admet més i la salsa és gairebé líquida.


En aquest punt esperem que arrenqui el bull i, sense deixar de remenar, ho deixem coure durant uns 10 minuts.

Segons la quantitat de farina que hàgim posat al principi ens quedarà més o menys espesa.

Pensem que la beixamel ha d'espessir a base de coure, no de tirar-hi farina a mitja cocció.

La salsa beixamel és imprescindible per moltes preparacions: canelons, croquetes, platillo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada